Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Γυναίκες που τίμησαν την Ελλάδα (διαχρονικά).

Αγγίζοντας ένα τέτοιο θέμα, μπροστά μου έρχεται χωρίς να το θέλω το γελαστό και πανέξυπνο πρόσωπο της Μελίνας Μερκούρη. Τι να πρωτοθαυμάσει κάποιος σ' αυτήν την γυναίκα με το θυελλώδες ταπεραμέντο , το θάρρος που την διακατείχε, το θράσος με την καλή έννοια ώστε να μη φοβάται τίποτα και να μην υποκύπτει, και την ατελείωτη αγάπη για τη χώρα μας. Το ότι μπόρεσε με την παρουσία της και μόνο να αφήνει άφωνους ηγέτες μεγάλων χωρών και να περνάει τα καλύτερα και θετικότερα μηνύματα για την Ελλάδα.
Τι να πεις και τι να πρωτο-θυμηθείς για μια τέτοια ταλαντούχα, όμορφη, έξυπνη, εύστροφη, μορφωμένη γυναίκα. Τίμησε τη χώρα διεθνώς και την προέβαλλε σ'όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Μέχρι το τέλος της, υπήρξε γενναία και υποκλίνομαι με σεβασμό σ'αυτήν. Οταν αναφέρεσαι στη λέξη "γυναίκα" για την Μελίνα Μερκούρη το γράμμα Γ είναι πάντα κεφαλαίο.

Μαρία Κάλλας η κορυφαία των κορυφαίων. Το αηδόνι και αδικοχαμένη από μια αγάπη που την πρόδωσε, όπως πρόδωσε μια άλλη αγάπη εκείνη του Menegini ,που την λάτρεψε και την ανέδειξε σ'όλο τον πλανήτη.Βέβαια από τις τυχερές της ζωής με το Θείο δώρο της υπέροχης φωνής της, αλλά και την αδιάκοπη δουλειά της ώστε να αποκτήσει την σκηνική παρουσία που διέθετε και καθήλωνε τους πάντες. Αγάπησε, ήταν λουλούδι, πόνεσε και μαράθηκε. Κατάφερε μέσα από μια μεγαλειώδη καριέρρα να κάνει γνωστή τη χώρα μας και στο πιό δύσκολο κοινό, που μετά την λάτρεψε.

Ειρήνη Παπά, η θερμή και υπέροχη Ελληνίδα ηθοποιός που με παράλληλες και διαφορετικές καριέρρες με την Μελίνα Μερκούρη στον κινηματογράφο, έφερε την μικρή χώρα στο προσκήνιο και τιμήθηκε. Παρά το γεγονός ότι έζησε τα περισσότερα χρόνια στο εξωτερικό και κυρίως στην Ιταλία ερχόταν στη χώρα της για να προσφέρει με την είτε με την παρουσία της είτε υλικά στη χώρα. Πριν κλείσω το κείμενο θέλω να τιμήσω δύο Ελληνίδες που μπορεί να μην είχαν τεράστια διεθνή αναγνώριση, αλλά μου προσέφεραν μεγάλη αγαλλίαση συναίσθηση της ζωής και γνώση διαβάζοντας τα έργα τους, μέσα από αυτά τις αγάπησα ,η Διδώ Σωτηρίου, τα νέα παιδιά ας διαβάσουν να καταλάβουν κάτι απ'αυτή τη βασανισμένη χώρα και η Κική Δημουλά. Καλή η εξέλιξη της τεχνολογία, καλό το Internet αλλά η ζεστασιά ενός βιβλίου δεν αναπληρώνεται........ηλεκτρονικά......διαβάστε για να αγαπήσετε, να ονειρευτείτε.....ζωή χωρίς όνειρο δεν είναι ζωή.............

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου